Korisnici Instagrama napokon će dobiti ono što su tražili: Objave će se prikazivati kronološkim redom

Korisnici Instagrama sada imaju mogućnost pratiti objave na Instagramu kronološkim redom, ali i u vrhu feeda pratiti do 50 najzanimljivijih korisnika i profila.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.03.2022. / 14:25

Nove opcije na Instagramu (Foto: Meta)

Kada je krajem prošle godine prvi čovjek Instagrama Adam Mosseri odgovarao na pitanja američkog senatskog odbora oko potencijalnog negativnog učinka te aplikacije na mlade, najavio je kako ponovno planiraju uvesti opciju kronološkog prikazivanja objava. Trenutačno se na toj mreži objave prikazuju po redoslijedu po kojem to odlučuje algoritam, zbog čega stručnjaci upozoravaju da ti algoritmi manipuliraju ljudima, pogotovo mladima jer upravo oni odlučuju što bi im moglo biti zanimljivo i bitno.

Slika nije dostupna Brojni korisnici Instagrama traže jednu opciju, no šef ove društvene mreže nema dobre vijesti za njih

Opciju kronološkog prikaza objava mnogi su korisnici dugo vremena zagovarali, a sada su iz Instagrama napokon ispunili njihove želje. Iz Mete su tako najavili globalnu dostupnost dvije nove opcije na toj društvenoj mreži, pri čemu treba naglasiti da trenutačno još nisu dostupne (svim) hrvatskim korisnicima.

Riječ je o opcijama Following i Favorites koje će korisnici moći aktivirati dodirom prsta na logo Instagrama koji se nalazi u gornjem lijevom dijelu aplikacije. Odabirom opcije Following pojavit će se objave osobe koje se prate na Instagramu po kronološkom redu. Aktivacijom opcije Favorite u vrhu će se prikazivati objave osoba i profila koje su korisnici odabrali kao svoje favorite, odnosno profile koji su im najzanimljiviji. Moguće je odabrati do 50 takvih profila.

Instagram Rusi pokreću vlastitu verziju Instagrama - Rossgram

Treba naglasiti kako će se, svaki put kada pokrenete aplikaciju, objave prvo prikazivati po algoritamskom redu, kao i do sada, pa će biti potrebno sa svakim otvaranjem Instagrama manualno podesiti spomenute dvije opcije. Također, ove su opcije dostupne, tj. bit će dostupne samo korisnicima aplikacija na Appleovim uređajima i Androidu, ali ne i na web-verziji.

 


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti