Nakon medijskih natpisa o 5 tisuća otkaza: Iz Twittera obavijestili zaposlenike da ne planiraju masovna otpuštanja

Otkazi su neizbježni u Twitteru i, ovisno o akviziciji, jedino je pitanje koliko će ljudi na kraju ostati bez posla.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.10.2022. / 08:29

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Sapunica oko Muskova preuzimanja Twittera traje već više od pola godine, a krajem ovog mjeseca napokon bi se mogla dovršiti konačnim dogovorom. U tom slučaju Elon Musk postao bi vlasnik Twittera, što bi ga trebalo stajati čak 44 milijarde dolara. S obzirom na to da smo se dosad nagledali svega - od konstantnih promjena do sudskih tužbi, pitanje je što će se na kraju dogoditi i hoće li Musk postati vlasnik ove društvene mreže ili će ponovno doći do nekog preokreta.

Elon Musk Šokantan obrat u sagi Musk - Twitter: Najbogatiji čovjek svijeta ipak preuzima popularnu društvenu mrežu?

Oko Twittera, prema posljednjim medijskim izvještajima, sigurna je samo jedna stvar - uskoro možemo očekivati brojne otkaze. Prema posljednjim informacijama objavljenim u američkim medijima, Musk planira otpustiti više od 5 tisuća ljudi, no čak i ako društvena mreža ne dobije novog vlasnika, otkazi su neizbježni.

U Twitteru je trenutačno zaposleno oko 7500 ljudi, a nakon potencijalne Muskove čistke, na platnom spisku kompanije trebalo bi ostati samo njih oko 2 tisuće. U slučaju da dogovor ipak propadne te se vlasnička struktura tvrtke ne promijeni, i onda možemo očekivati otkaze te bez posla trebalo ostati nešto manje od 2 tisuće ljudi.

Iz Twittera smirili zaposlenike

Podsjetimo, nekoliko mjeseci nakon što je Musk šokirao javnost najavom akvizicije Twittera za čak 44 milijarde dolara, on je od preuzimanja odustao. Kao razlog naveo je veliki broj spam profila, kao i činjenicu što ga iz Twittera nisu obavijestili o nagodbi s bivšim šefom sigurnosti tvrtke.

Iz ove društvene mreže odgovorili su mu sudskom tužbom optuživši ga da se predomislio i sada samo traži načine i izlike kako bi odustao od dogovora jer se njegovo bogatstvo prilično smanjilo, iako je i dalje najbogatija osoba na svijetu.

Elon Musk Pljuska Musku: Dioničari Twittera gotovo jednoglasno potvrdili ugovor o kupovini

Prema posljednjim informacijama, Musk ponovno želi kupiti Twitter, a hoće li se ponovno predomisliti trebali bi saznati 28. listopada do kada mu je sud dao vremena da obavi akviziciju.

Iako se iz Twittera do sada nisu oglasili nekim priopćenjem za javnost, njihov glavni odvjetnik poslao je mail svim zaposlenicima u kojima ih je obavijestio kako tvrtka ne planira otkaze. Kako je riječ o iznimno osjetljivoj temi, za očekivati je kako ćemo uskoro saznati neke nove, nadamo se i službeno informacije o planovima tvrtke.

Izvor: Cnet
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti