Predstavljena mobilna aplikacija koja je potpuna suprotnost postojećim društvenim mrežama

Aplikacija je dostupna na Googleovom Play Storeu te na App Storeu za Appleove mobilne uređaje.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.08.2023. / 15:52

BeFake (Foto: App Store)

Društvene mreže za brojne su korisnike neka vrsta poligona za samopromociju. Hvale se s putovanjima, objavljuju fotografije iz restorana, kafića, izleta i slično te često snimaju fotografije u savršenim uvjetima kako bi virtualnom svijetu prikazali najbolju verziju sebe i svog života. No stvarna slika može biti potpuno drukčija.

Slika nije dostupna Biste li na društvenoj mreži objavili ovaj trenutak? BeReal računa upravo na to

Tu stvarnu sliku života korisnika pokušavaju prikazati osnivači društvene mreže BeReal u kojoj korisnici dobivaju poruku kada trebaju objaviti fotografiju (koja mora biti snimljena s obje kamere da se vidi gdje se točno nalaze i što rade) i moraju je objaviti jako brzo, kako ne bi imali vremena za uljepšavanje fotografija. Ta se aplikacija pokazala prilično popularnom te su je čak i kopirale neke poznatije društvene mreže.

No kao potpuna suprotnost aplikaciji koja želi prikazati kako stvarno živimo pojavila se nova aplikacija, odnosno društvena mreža zanimljiva naziva - BeFake. Riječ je o prvoj društvenoj mreži na kojoj se sve fotografije prvo mijenjaju korištenjem umjetne inteligencije tako da je objavljena slika na toj mreži potpuno drukčija od stvarnog stanja. Zašto biti stvarni, kada možete biti lažni, moto je ovo aplikacije s kojim se najbolje opisuju slike koje mogu nastati kada AI upetlja prste u fotografije korisnika.

Slično kao i na BeRealu, korisnici jednom dnevno dobivaju obavijest kada je potrebno snimiti fotografiju (također je potrebno snimiti s dvije kamere), no prije objave trebaju se poigrati s AI alatima, za što imaju dvadeset minuta, odnosno unutar tog razdoblja moraju objaviti svoju sliku. Osim AI fotografije, dostupna je i originalna fotografija na temelju koje je umjetna inteligencija napravila vlastitu sliku.

Pametni telefon, ilustracija Nova opcija popularne društvene mreže: Prikazivat će se objave “najzanimljivijih ljudi na svijetu”

Oni koji žele mogu sakriti tu fotografiju, no za tu opciju moraju platiti pretplatu od 10 dolara mjesečno, odnosno 100 dolara godišnje. Osim mogućnosti skrivanja originalne fotografije, pretplatnici mogu svoje slike objaviti i nakon isteka razdoblja od 20 minuta nakon primljene poruke, a imaju i mogućnost neograničenog stvaranja AI fotografija.

Aplikacija BeFake dostupna je u trgovinama aplikacija za Androide te za Appleove uređaje.

Izvor: ZDNet
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti