“Slučajna” fotografija s Twittera otkrila Microsoftovu konzolu budućnosti

Na gornjoj polici pored kontrolera za Xbox nalazi se nepoznati bijeli uređaj koji podsjeća na Xbox Series S.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.10.2022. / 11:48

Uređaj se nalazi ispod, pored kontrolera (Foto: Twitter)

Prvi čovjek Xboxa Phil Spencer jučer je na Twitteru, povodom 25 godina popularne igre Fallout, objavio fotografiju police iz svog ureda na kojoj se u prvom planu nalazi maskota te igre Vault Boy. Na polici se nalaze i druge gamerske stvari poput kontrolera za Xbox i Logitechove nadolazeće konzole G Cloud, no svima je za oko zapelo nešto drugo. Na vrhu police, pored kontrolera za Xbox nalazi se mali bijeli nepoznati Microsoftov uređaj.

Kontroler za Xbox Zamjena za konzole i računala: Microsoft razvija jeftiniji uređaj za streamanje videoigara

Spencer ga u svom tvitu nije spominjao, no njegovu fotografiju komentirali su za službenog profila Xboxa: Dakle, što smo rekli o stavljanju starih prototipova na policu šefe. Na polici se nalazi Microsoftov gamerski uređaj budućnost koji bi mogao predstavljati tranziciju kompanije, ali i cijele industrije u potpuno novo razdoblje na tržištu videoigara.

Taj uređaj, naime, nije igraća konzola (iako podsjeća na Xbox Series S) na kojoj će se moći igrati igre, već uređaj za streaming koji će se povezivati s Microsoftovim Xbox Cloud Gaming servisom te igrati igre u oblaku. Pretplatnički streaming servisi već su revolucionarizirali glazbeno i video tržište, a brojni stručnjaci slažu se kako je industrija videoigara sljedeća na redu za streaming revoluciju.

To ipak neće biti tako jednostavno, niti će ta tranziciji ići brzo (što najbolje možemo vidjeti na primjeru Googlea i njihove Stadije, cloud servisa kojeg će ugasiti), no nema sumnje kako su pretplatnički streaming servisi i igranje u oblaku budućnost.

Za pristup tim servisima i igranje najjačih igara neće biti potrebni skupe i snažne konzole, već ovako mali uređaji ili samo telefoni, televizori, tableti i računala s aplikacijom za gamerske servise te, naravno, plaćanje pretplate za igranje.

Slika nije dostupna U ratu konzola, svi su - gubitnici

Osim spomenutog komentara s Twittera, iz Microsofta do sada nisu komentirali Spencerovu fotografiju s Twittera. Ne treba sumnjati da se uređaj za streaming nije slučajno našao na toj fotografiji, odnosno da nije slučajno objavljen, no pitanje je znači li to da je predstavljanje uređaja za streaming blizu ili su iz Microsofta samo htjeli podsjetiti na čemu trenutačno rade.

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti