To bi mogao biti spektakl! Musk pozvao Putina na razgovor putem Clubhousea i odmah dobio odgovor iz Moskve

Musk je putem Twittera uputio javni poziv Vladimiru Putinu te je na ruskom napisao da bi mu bila velika čast razgovarati s njim.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.02.2021. / 15:20

Vladimir Putin (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Mnogim poznatim i utjecajnim osobama Twitter je primaran alat za komunikaciju putem kojeg jednostavno mogu poslati poruku desecima milijuna ljudi. Jedan od najpoznatijih korisnika ove društvene mreže je Elon Musk, a po tvitanju je bio dobro poznat i Donald Trump, sve dok, nakon opsade njegovih pristaša na zgradu Kongresa, nije dobio crveni karton.

Vladimir Putin (Foto: AFP) Putinovi novi zakoni: Stroža pravila za društvene mreže i curenje podataka

Dok će Twitter, bez dvojbe, i dalje biti omiljena mreža brojnih poduzetnika, političara, sportaša, glazbenika i drugih poznatih osoba, u posljednje vrijeme komunikacija osoba poput Muska i Zuckerberga seli se na jednu potpuno novu i prilično drukčiju mrežu - Clubhouse. O ovoj audio društvenoj mreži na kojoj korisnici komuniciraju uživo o različitim temama već smo pisali, a kolika je njena popularnost i potencijal najbolje možemo vidjeti po tome što je Facebook, poznat po kopiranju svih uspješnih i popularnih opcija postojećih mreža (poput opcije Stories koju je kopirao od Snapchata), već počeo s razvojem slične aplikacije.

Za takav veliki porast popularnost Clubhouse ponovno je zaslužan Elon Musk, koji je već nekoliko puta sudjelovao u raspravama putem te aplikacije. No ona najzanimljivija rasprava na Clubhouseu tek bi trebala uslijediti. Naime, putem Twittera na ugodni razgovor korištenjem Clubhousea pozvao je - Vladimira Putina. Nakon tog poziva napisanog na engleskom jeziku, objavio je i tvit na ruskom u kojem je napisao da bi mu bila velika čast razgovarati s njim.

Musk nije morao dugo čekati na odgovor iz Moskve. Glasnogovornik Kremlja, Dmitrij Peskov rekao je zainteresiranim novinarima kako je prijedlog, sam po sebi, veoma zanimljiv.

Općenito gledano, ovo je, naravno, veoma zanimljiv prijedlog, ali moramo vidjeti što on točno znači, što se predlaže... prvo trebamo provjeriti, a onda ćemo reagirati, rekao je Peskov.

Dodao je kako Putin osobno ne koristi direktno društvene mreže i nema privatne profile na njima. Bez obzira na komentar iz Kremlja, teško je vjerovati da bi Putin, pored svega što se dešava u Rusiji, odlučio provesti određeno vrijeme ćaskajući s Muskom. No, nema sumnje da bi milijuni ljudi htjeli čuti o čemu su to najbogatiji čovjek na svijetu i vladar Rusije razgovarali.

Slika nije dostupna Dok internet bruji o ovoj aplikaciji, Zuckerberg već priprema njenu kopiju

Naravno, najveću korist od toga imala bi sama aplikacija čija bi se popularnost dodatno povećala, a s njom vjerojatno i format online razgovora uživo, pri čemu treba naglasiti da je za pristup Clubhouse potrebna pozivnica.

Izvor: The Independent

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti