Ne volite preslušavati glasovne poruke na WhatsAppu? Uskoro više nećete morati

U WhatsAppu rade na opciji koja će korisnicima omogućiti prepoznavanje govora i transkript govornih poruka u tekstualne.

Martina Čizmić | 13.09.2021. / 12:59

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Slanje glasovnih poruka putem WhatsAppa posebno je popularno među mlađim korisnicima kojima se jednostavno ne da nazvati drugu osobu, ali ni tipkati poruku. Međutim, preslušavanje takvih poruka često nije baš najzgodnije.

Slika nije dostupna WhatsApp priprema hrpu novosti, jedna od njih mogla bi se svidjeti svima

Stoga u WhatsAppu rade na opciji koja će korisnicima omogućiti prepoznavanje govora i transkript govornih poruka u tekstualne.

Prvi je to spazio popularni portal koji u stopu prati što u WhatsAppu razvijaju, WABetaInfo. Prema njima dostupnim podacima, ova je opcija prvenstveno u razvoju za iOS uređaje, a hoće li se i kad pojaviti i kod korisnika Androida, za sad nije poznato.

 

 

Također, nije poznato ni kad bi korisnici iPhonea mogli glasovne poruke pretvarati u tekstualne. Ono što se zna je da bi se glasovna poruka slala Appleu, koji bi ju onda trebao dešifrirati i vratiti korisniku u pisanom obliku. Poruka bi potom bila spremljena u posebni dio nazvan "Transkripti" što bi korisnicima olakšalo pretraživanje i čitanje poruka.

Kako će sve to funkcionirati još nije poznato, pogotovo jer se WhatsApp hvali da su svi razgovori među korisnicima zaštićeni, a ovom opcijom bi se u te razgovore uključila i treća strana. Također, upitno je tko će točno "preslušavati" te poruke na Androidima i pretvarati ih u tekst. Trenutno tu opciju nudi Googleov Recorder (snimač) te Live Transcribe (aplikacija koja uživo "sluša" i zapisuje izgovoreno).

Slika nije dostupna Koristite WhatsApp? Ovo su neki od trikova koji nisu svima poznati, a uvelike će poboljšati iskustvo korištenja ove komunikacijske platforme

Bit će zanimljivo vidjeti kako će cijela stvar, ako se i kad zaista pojavi u sklopu WhatsAppa, ali i kako će funkcionirati u slučaju drugih jezika (npr. hrvatskog) ili kad je poruka snimljena u veoma glasnom okruženju.

Izvor: WABetaInfo

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti